Inspiratie

Afbeelding van Het Grote Raam in de Grote Kerk van Alkmaar

Het Grote Raam in de Grote Kerk van Alkmaar

OVER HET GROTE RAAM
In 2018 vierden we feest vanwege de vijfhonderdste verjaardag van de Grote Kerk. Een jaar vol optredens, tentoonstellingen en evenementen met meer dan 320.000 bezoekers. Hoogtepunten toen: de terugkeer van het Laurentius-altaarstuk va
Afbeelding van Tip van de monumentenadviseur: Gevel moet ademen

Tip van de monumentenadviseur: Gevel moet ademen

In deze (nieuwe) rubriek geven onze monumentenadviseurs tips voor eigenaren van monumenten voor het onderhoud van hun pand. Deze keer over het laten reinigen en impregneren van de gevel.
Afbeelding van Ramen zuidtransept Grote Sint Laurenskerk kunnen er weer 50 jaar tegenaan

Ramen zuidtransept Grote Sint Laurenskerk kunnen er weer 50 jaar tegenaan

Het onderhoud aan de vijf glas-in-loodvensters in het zuidtransept van de Grote Sint Laurenskerk zit erop. In november konden de hoge steigers zowel aan de binnen- als de buitenzijde van de kerk worden afgebroken.
Afbeelding van Gewelfschotels terug in Grote Sint Laurenskerk

Gewelfschotels terug in Grote Sint Laurenskerk

In de Grote Sint Laurenskerk is deze week restaurator Edwin van den Brink druk bezig met het terugplaatsen van de gewelfschotels aan het 29 meter hoge gewelf van de kerk.