Welkom op het kerken platform Alkmaar

Praten over eigendom, ondernemen en (nieuw) rendabel gebruik. Voor eigenaren, vrijwilligers, ondernemers, culturele partijen en buren van kerken.

Inspiratie

Het Grote Raam in de Grote Kerk van Alkmaar

OVER HET GROTE RAAM
In 2018 vierden we feest vanwege de vijfhonderdste verjaardag van de Grote Kerk. Een jaar vol optredens, tentoonstellingen en evenementen met meer dan 320.000 bezoekers. Hoogtepunten toen: de terugkeer van het Laurentius-altaarstuk va

Tip van de monumentenadviseur: Gevel moet ademen

In deze (nieuwe) rubriek geven onze monumentenadviseurs tips voor eigenaren van monumenten voor het onderhoud van hun pand. Deze keer over het laten reinigen en impregneren van de gevel.

Ramen zuidtransept Grote Sint Laurenskerk kunnen er weer 50 jaar tegenaan

Het onderhoud aan de vijf glas-in-loodvensters in het zuidtransept van de Grote Sint Laurenskerk zit erop. In november konden de hoge steigers zowel aan de binnen- als de buitenzijde van de kerk worden afgebroken.
Vraag & AntwoordActueelInspiratieKerkenvisie Alkmaar